Підготовка автомобіля до літа. Практичні рекомендації

Блог
Головна > Блог > Підготовка автомобіля до літа. Практичні рекомендації

Після зимового сезону важливо правильно  підготувати автомобіль до весни та літа, щоб уникнути непередбачуваних поломок. У статті розглянуті важливі моменти, на які слід звернути увагу після зимового холоду, бруду та слякоті. Своєчасна підготовка до літа підвищує комфорт та безпеку поїздок.


Заїжджаємо на автомийку.

Саме перше що слід зробити після розтанення снігу, це заїхати на автомийку. Слід ретельно вимити автомобіль , щоб повністю очистити його від залишків піску, солі та бруду. Особливо потрібно звернути увагу на очищення нижньої частини кузова. Це збереже фарбу кузова від пошкоджень, а також попередить корозійні процеси.

«Перевзуваємо» авто.


Дуже важливий елемент – це заміна зимових шин на літні. У спекотну погоду важливо, щоб шини були не надто зношені та оптимально накачені. При зниженому значенні тиску існує ризик вибуху шини. Підвищений тиск шин знижує контактну площу з’єднання з дорогою. Завжди рекомендується мати в автомобілі запасне колесо. 

Відвідуємо СТО.

Після зими дуже важливо перевірити стан гальмівних систем, ходову частину та замінити масла. Двигун і ходова взимку піддаються підвищеним навантаженням через низькі температури, сніговий покрив та ожеледицю.  Бажано замінити витратні матеріали та зношені елементи кріплення, провести оцінку справності гальмівної системи та ревізію деталей, які схильні до зносу. Без уваги також не слід залишати і електрику авто. Необхідно перевірити ізоляцію проводки, справність акумулятора, свічок і котушки запалювання.

Також на СТО слід провести перевірку рівня рідини і стану фільтрів. Долити антифриз, гальмівні рідини і масло. Замінити повітряні фільтри.  Кваліфікований механік обов’язково  оцінить стан авто, усуне усі несправності.

Змінюємо склоочисники.

Після зими, гума на склоочисниках відчутно зношується, на ній з’являються мікротріщини та відколи. В сезон весняних дощів склоочисники не зможуть впоратись з інтенсивними навантаженням. Своєчасна заміна склоочисників дозволить убезпечити свою поїздку. Заміну склоочисників необхідно робити повністю. 
 

Перевіряємо кондиціонер.


Це, безумовно, найважливіша річ, яку потрібно перевірити перед літнім сезоном. На СТО усувається витік холодоагенту, дозаправляється фреон, змінюються або знезаражуються фільтруючі елементи, налаштовується оптимальний режим роботи. Справний кондиціонер порадує у літню спеку усіх пасажирів та забезпечить комфортну поїздку.

Переконавшись, що автомобіль справний технічно, можна переходити до наведення краси.

Чистимо килимки.

Весна - найкращий час витягнути з машини килимки і гарненько промити від зимового бруду. За потреби - замінити на новий комплект.

Проводимо хімчистку салону.

Весь зимовий бруд, пісок збирається на усіх елементах салону.  Не завадить гарно почистити усі сидіння, викинути сміття з бардачка, навести порядок в багажнику. Машина не тільки буде виглядати як нова, але і поїздки будуть приємними та комфортними.

Купуємо сонцезахисні накидки.

В спеку потрібно захистити приладову панель від прямого сонячного проміння. А також щоб салон не нагрівався важливо купити якісну сонцезахисну накладку на лобове скло.

Складаємо необхідні речі в багажник.

Обов’язково слід мати з собою аптечку, вогнегасник, домкрат, набір інструментів, запасне колесо, буксирувальний трос, дистильовану воду, ліхтар.

Якщо не пошкодувати часу та трохи коштів , правильно підготувавши авто до літа, в дорозі не виникне несподіваних ситуацій, а їзда буде приємною та комфортною.
 
А якщо Ви хочете вже цього літа їздити на новенькому авто, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас ідеальні варіанти абсолютно безкоштовно!

І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 11.03.2021 10:37
Переглядів : 1873

Новий Equator від Ford

Американський автомобільний виробник Ford представив ще на початку року новий кросовер Equator. А вже в квітні перші екземпляри авто потраплять до своїх власників.

Читати далі

Авто для літніх подорожей

Для якісного відпочинку потрібно не просто надійний і безпечний автомобіль, а ще й місткий та комфортний. Ми склали список автомобілів, які чудово підійдуть для літніх подорожей.

Читати далі

Історія найуспішнішого виробника спортивних автомобілів Ferrari

Ferrari - італійський виробник автомобілів, заснований Енцо Феррарі. Він виробляє розкішні спортивні автомобілі та гоночні авто, які беруть участь у провідних світових змаганнях.

Читати далі