Історія найуспішнішого виробника спортивних автомобілів Ferrari

Блог
Головна > Блог > Історія найуспішнішого виробника спортивних автомобілів Ferrari

Ferrari - італійський виробник автомобілів, заснований Енцо Феррарі. Він виробляє розкішні спортивні автомобілі та гоночні авто, які беруть участь у провідних світових змаганнях.


Компанія Ferrari офіційно була заснована в 1947 році. Однак легендарний засновник Енцо Феррарі був задіяний у цій галузі задовго до того.

Енцо Феррарі, який народився в Модені, Італія в 1898 році, починав з руху гонщика. У 20-х роках він став водієм автомобіля Alfa Romeo і виграв кілька гоночних нагород, включаючи Circuito di Modena.

У 1929 році Феррарі заснував Scuderia Ferrari, тепер офіційний підрозділ гоночних автомобілів для Ferrari. Однак тоді це був  як підрозділ Alfa, який спеціалізувався на підготовці гоночних автомобілів для багатих водіїв. Це було в той час, коли перегони на спортивних автомобілях були як діяльність для багатих і знаменитих, хто міг собі це дозволити.

У 1931 році Енцо фінішував на другому місці на гонках, в провінції Circuito Tre, і це був останній раз, коли він брав участь у змаганнях водієм. Він хотів зосередитись на своїй родині та народженні свого першого сина. Однак Енцо продовжував співпрацювати зі Scuderia та будувати машини для Alfa до 1939 року. 

У вересні того ж року Енцо залишив свою посаду керівника Alfa Corse, щоб створити власну автомобільну компанію Auto Avio Costruzioni у своєму рідному місті Модена, Італія. Умовою його від’їзду було не використовувати ім'я Ferrari у поєднанні з будь-якою з його машин або перегонів протягом принаймні чотирьох років після звільнення. На честь угоди, назва компанії не була змінена на Auto Costruzioni Ferrari до 1957 року, а першим автомобілем, що носив ім'я Ferrari, був випущений Ferrari 125 S.

Спочатку було випущено лише дві моделі. Автомобіль був представлений у своїй першій змагальній гонці у травні того ж року. Машину планували випустити раніше, однак дату змістили через наслідки Другої світової війни. Після того, як завод "Модена" потрапив під бомбардування, компанія переїхала до Маранелло та побудувала легендарну фабрику, яка використовується і сьогодні.

Наступні кілька десятиліть італійська автомобільна компанія процвітала завдяки своїм автомобілям, які змагались та вигравали основні гонки, включаючи: Mille Miglia (1948), Le Mans 24-годинні перегони (1949) та Гран-прі чемпіонату світу з Формули 1 (1951).

На початку 1950-х років водій гоночних автомобілів Луїджі Чінетті відкрив перший виставковий зал і дилерський центр Ferrari в США. Пізніше місце розташування переїхало з Манхеттена в Коннектикут, але ринок Ferrari в США став і залишається одним з найбільш прибуткових у світі.

1960-ті були для компанії періодом переходу. По-перше, у 1961 році члени компанії, включаючи головних інженерів Карло Чіті та Джотто Бізарріні, звільнилися та продовжили формувати іншу автомобільну компанію під назвою ATS. На той час вони передбачали, що вона буде прямим конкурентом Ferrari

Інженер Мауро Форгієрі та дизайнер кузова Серхіо Скальєтті були найняті для доробки 250 GTO, який, за іронією долі, став відомим як один з найбільш знакових спортивних автомобілів усіх часів.

Наприкінці 1960-х років Енцо зрозумів, що для того, щоб компанія залишалася успішною та зростала в умовах конкуренції та ринкових викликів, їй потрібен партнер. У 1969 році він знайшов такий у Fiat Group, який придбав 50% акцій бізнесу.

У 1987 році вийшов F40. Це була остання модель, створена Енцо Феррарі. Наступного року він помер у віці 90 років, а Fiat Group збільшила свою частку в компанії до 90%.

Після смерті Енцо Феррарі Лука ді Монтеземоло був призначений новим головою Ferrari з 1991 по жовтень 2014 року. Його замінив нинішній генеральний директор Серхіо Маріонне, і було оголошено про плани відокремити Ferrari від групи Fiat

Бренд Ferrari є одним з найбільш знакових у світі. З початку свого існування італійський виробник автомобілів виграв понад 5000 призів та змагався на трасах по всьому світу. Що стосується перегонів Формули-1, Ferrari має титул найтривалышого та найуспішнішого конкурента.

Енцо Феррарі завжди був шанувальником автомобільних перегонів, і він був переконаний, що спортивні змагання дозволяють впроваджувати значні технологічні нововведення, які також були корисні для поліпшення експлуатаційних характеристик дорожніх автомобілів. Автомобілі Ferrari славляться своїм вишуканим стилем завдяки роботам найкращих дизайнерів. У 2013 і 2014 роках Ferrari вважався найвпливовішим брендом у світі.

Легендарний символ, який використовував Ferrari, має героїчне походження. Логотип був змінений самим засновником компанії. Використовувати саме кінь Енцо запропонувала італійська графиня Паоліна Баракка, яка сказала, що жеребець принесе йому удачу.

Вперше логотип коня був використаний як особиста емблема італійського пілота Першої світової війни Франческо Барракка, який намалював його на фюзеляжі свого літака. 

На сьогоднішній день компанія Ferrari відома тим, що випускає одні з найкращих та найшвидших автомобілів в історії.

А якщо Ви у пошуках авто, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас ідеальні варіанти абсолютно безкоштовно!

І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 02.06.2021 16:24
Переглядів : 2593

Дизельні кросовери зі США

Незважаючи на зростання ринку електрокарів, попит на дизельні двигуни залишається на високому рівні. Саме тому, ми склали список доступних та гідних уваги автомобілів з дизельним двигуном.  

Читати далі

Новий електроседан Audi e-tron GT

У 2018 відбувся дебют концепт-кара Audi e-tron GT. І ось він нарешті перетворився в серійне авто з модельного ряду 2022 року. Преміальний електроседан e-tron побудований на платформі Porsche Taycan. Ціни починаються від 99 900 євро у США.

Читати далі

Оновлена Tesla S з запасом ходу більше 800 км

Tesla представила перший рестайлинговий електричний седан Model S. Значні зміни торкнулися інтер’єру, відчутно збільшилась потужність авто. Цим Tesla підтвердила свою першість і могутність на ринку електромобілів. 

Читати далі