Що потрібно мати в дорозі взимку?

Блог
Головна > Блог > Що потрібно мати в дорозі взимку?

Що потрібно взяти з собою в дорогу взимку? Що робити, щоб уникнути неприємних ситуацій на дорозі та не застрягнути? Саме тому, підготовка авто до зимових погодних умов достатньо серйозна тема.  Найпростіше, що можна зробити – це завжди мати напоготові в багажнику декілька інструментів та засобів першої допомоги.



Крім стандартного набору необхідних речей, таких як аптечка, вогнегасник, запасне колесо та набір інструментів взимку перелік важливих речей помітно збільшується.

До зимового набору слід покласти:
Щітки та скребки
для очищення авто від снігу – важливі аксесуари, адже снігу може випасти стільки, що вже буде не під силу змахнути його з лобового скла двірниками або навіть рукою. Та й товста крижана кірка не зчиститься без скребка. Щітка і шкребок - атрибути обов'язкові кожної зими,  не дивлячись чи авто їздить лише по місто, чи вирує в далекі подорожі. 


Прикурювач для акумулятора - проблемна зона будь-якого автомобіля в зимовий час – акумулятор. На сильному морозі часто виникають проблеми з пуском двигуна, тому необхідно завчасно подбати про справність батареї. Однак якщо акумулятор розрядився в найнеочікуваніший момент, на допомогу прийде прикурювач до акумулятора. Він дозволить зарядити його від іншого зарядженого джерела енергії.


Трос для буксирування -  для автомобілістів це найдійний, але і крайній засіб проти зимових негараздів. Просто вибратися із замету чи добратись до найближчої станції техобслуговування стане легше. Без міцного тросу взимку в дорогу краще не вирушати.


Ланцюги на колеса –монтуються на шини коліс для підвищення прохідності і керованості авто при русі по льоду, снігу, грязьовому ґрунту і бездоріжжю. Такі пристосування знижують ризик ДТП. Однак вони не розраховані на постійне використання, а тільки на подолання складних ділянок дороги.


Морозостійкий омивач скла – адже дороги посипають великою кількістю солі та піску. Суміш цих компонентів зі снігом підіймається колесами попутних і зустрічних машин і дуже швидко перетворює лобове скло на забруднену поверхню. І хоча омивач можна купити на будь-якому АЗС, опинившись на трасі без запасу омивача, видимість стає поганою і створює небезпеку на дорозі. 


Теплі покривала, термос для кави або чаю завжди мають бути на поготові зимою. Навіть вам доведеться чекати на допомогу в машині, в плед можна буде закутатись та загрітись під час очікування. А термос незамінна річ, адже чашка гарячого напою взимку ніколи не буває зайвою.


Розморожувач для замків.  Добові перепади температури за ніч можуть перетворити вашу машину з теплого і комфортного транспорту на справжній  айсберг. Вирушаючи дорогу, подбайте про те, щоб мороз не завадив вам відкрити двері в авто.


Антифриз захищає двигун автомобіля як від замерзання в холодну погоду, а також і від корозії. Важливо підтримувати в радіаторі рівну кількість води і антифризу, тому що співвідношення 50: 50 вважається оптимальним і запобігає замерзанню рідин при температурі майже до -40 градусів за Цельсієм. Якщо долити недостатню кількість антифризу, то охолоджуюча рідина може замерзнути, а двигун перегрітися. Це створить неприємну ситуацію та доведеться поміняти одну-дві прокладки, що, з урахуванням проведення робіт, може коштувати недешево. 


А ще декілька порад для автолюбителів взимку:


Важливо переконатися, що Ваші шини підходять для зимової погоди. В першу чергу  слід подбати про придбання зимової гумми. А якщо ви використовуєте автомобіль для виїздів за місто, то краще придбати шиповані шини.


Перед сильними морозами перевірте стан акумулятора, замініть його на новий, якщо термін експлуатації завершився, або підзарядіть. Змажте всі ущільнювачі силіконом, щоб вони не примерзали. Цю процедуру можна віддати в руки професіоналам на СТО або зробити самостійно. 
Також слід потурбуватись про справність електроніки і пристроїв. Фари ближнього і дальнього освітлення, габарити, протитуманні фари — це все у робочому стані знадобиться вам для подорожей взимку.


Повний бак пального. Взимку краще мати повний бак. Холодна температура з постійними перепадами, може привести до утворення конденсату на стінках напівпорожнього бака, і незабаром в паливо потрапить вода. Вода важча бензину чи дизеля, тому вона опуститься на дно. А якщо вода потрапить в паливопровід, вона замерзне, перекриє шлях палива у двигун. Ремонт такої несправності дуже дороги. Тому, незважаючи на високі ціни на пальне, постійно повний бак дозволить вберегти автомобіль від неприємностей. 


Деякі автомобілісти беруть з собою сіль. Якщо автомобіль застрягне, то можна посипати перед колесами сіллю, це створить додаткове зчеплення і дозволить виїхати.


Не важливо, куди ви їдете, ваша подорож повинна бути комфортною, зручною, а найголовніше — безпечною. І щоб не виникло неприємних ситуацій слід підготувати автомобіль до зимових погодніх умов заздалегідь. 

А якщо Ви шукаєте  авто, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас найкращі варіанти абсолютно безкоштовно! І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!


 



Створено : 14.01.2021 16:51
Переглядів : 1899

Chevrolet розширив асортимент своїх електромобілів

Chevrolet розширив асортимент своїх електромобілів, представив новий повністю електричний Bolt 2022 EUV, поряд із оновленим Bolt EV 2022.

Читати далі

Огляд авто Volvo XC90

Volvo XC90 - це розкішний позашляховик зі стильним екстер’єром та інтер’єром. Оснащений новітніми технологіями, універсальний та безпечний. Автомобіль, який здатний зробити навіть повсякденні поїздки в місто розкішними та приємними. 

Читати далі

Нові спортседани Giulia GTA і GTAm від Alfa Romeo

Виробник Alfa Romeo представив нові спортседани Giulia GTA і GTAm перед міжнародною пресою на полігоні Balocco. 
 

Читати далі