Як швидко розморозити вікна на авто

Блог
Головна > Блог > Як швидко розморозити вікна на авто

Цього року зима не надто сурова, однак морози і снігопади не оминули нікого. Внаслідок сильних морозів може виникнути безліч проблем з автомобілем. І якщо вже вдалось розморозити дверні замки, прогріти двигун, то розморозити скло справа не з простих. Далі розкажемо декілька порад як розморозити вікна та не завдати шкоди ні своїм нервам, ні машині.


Попередимо одразу, окріп виливати на скло – заборонений прийом. Вартість ремонту обійдеться дорожче, ніж 10 - 15 хвилин очікування, які треба почекати до відтавання скла від обігрівача.


Для власників авто, у яких транспорт зберігається на вулиці, замерзле скло звична проблема. Коли водій ставить авто на стоянку, в салоні плюсова температура, після того, як машина охолоне, конденсат осідає на склі зсередини, а зовні з'являється шар льоду. Звісно, для комфортного водіння чистити всю машину від льоду не обов’язково. Важливо лише очистити вікна, лобове і передні, з заднім може впоратись підігрів скла заднього виду. 


Давайте розглянемо, що точно робити НЕ слід:

  • Здирати лід скребком;
  • Використовувати двірники для прибирання льоду. Ефект буде нульовим, а щітки зносяться швидко.
  • Створювати різкий перепад температури, не обдувати скло гарячим повітрям. Краще направляти повітря на скло відразу після запуску двигуна, коли воно ще не гаряче. По тій самій причині не слід виливати окріп на скло.
  • Рушати з місця, поки не будуть очищені від льоду вікна, які забезпечують огляд для водія. 

Хоча і сучасні моделі авто оснащуються системою обдування лобового скла повітрям з печі, передбачаються обігріву заднього скла або скла заднього виду, але з проблемою обмерзання лобового скла стикається практично кожен водій. Саме тому радимо пам’ятати практичні поради, щоб швидко та легко розморозити скло:

  •  Перш за все запускайте двигун, щоб він починав прогрівати піч, а та в свою чергу обігріє салон і вікна.
  •  Після запуску двигуна не забудьте включити обігрівач заднього вікна і дзеркал, а якщо є - і обігрівач лобового скла.  Потрібно врахувати, що зазвичай лід на лобовому склі починає танути знизу, від зони, яка обдувається теплим повітрям обігрівача. На бокових вікнах це найчастіше зона в районі дзеркал заднього виду. Тому звідси і можна починати підривати лід скребком. При цьому потрібно зауважити, що скребок залишить на склі мікроподряпини, які вночі у світлі зустрічних фар перетворюються на великі подряпини і заважають бачити дорогу. Тому якнайменше потрібно дряпати ним скло, особливо навпроти водійського місця.
  • Заздалегідь використовуйте спеціальну плівку для захисту скла від заморожування.
  • Можна використовувати дефростери, просто зволожуючи поверхню з розпилювача. Якщо ж дефростера немає, можна використати будь який спирт, а замість розпилювача може підійти пляшка від миючого засобу для скла. Однак цей варіант підійде для тонкого шару люду.
  • Якщо ж шар льоду товстий то можна між кригою і склом залити дефростер. Залити між льодом і склом рідину, що не. Для цього слід продерти на льоду вгорі скла хоча б вузьку щілину, в яку залити препарат-размораживатель (дефростера).

І найголовніше, взимку ваша подорож повинна бути комфортною, зручною, а найголовніше — безпечною, тому в деяких ситуація слід запастись терпінням. Адже непомічена перешкода через погано очищені вікна зможе спричинити неприємність.



Створено : 09.02.2021 12:00
Переглядів : 2370

Новий Equator від Ford

Американський автомобільний виробник Ford представив ще на початку року новий кросовер Equator. А вже в квітні перші екземпляри авто потраплять до своїх власників.

Читати далі

Популярні автомобілі Ford зі США

Автомобільна компанія Ford пропонує широкий вибір цікавих та сучасних моделей авто. Ми зібрали список найпопулярніших авто компанії Ford в США.
 

Читати далі

Найдорожчий позашляховик у світі - Karlmann King

2 мільйона доларів за позашляховик – багато чи мало? Якщо мова йде про Karlmann King то тут вже вирішувати вам. Неймовірне виконання, технічна майстерність  та дивовижна краса – цей красень перевершив все.  

Читати далі