Електрокросовер від Hyundai - IONIQ 5

Блог
Головна > Блог > Електрокросовер від Hyundai - IONIQ 5

Повністю електричний середньорозмірний кросовер від Hyundai Motor Group IONIQ 5 дебютував сьогодні на прем'єрній події у віртуальному світі. Місія бренду IONIQ - прогрес, електрифікований для спільного життя.


Унікальний зовнішній дизайн IONIQ 5 характеризується чіткими лініями, створюючи вишуканий та сучасний вигляд. Точно змодельовані поверхні та форми надають йому кутовий, майже геометричний вигляд. Крім того, дизайнери Hyundai інтегрували передові та задні параметричні ліхтарі Parametric Pixel. Цей унікальний елемент дизайну означає намір Hyundai принципово винаходити електричну мобільність за допомогою специфічного для електромобілів дизайну, який перенесеться на майбутні моделі IONIQ.

Передня частина автомобіля оснащена першим розкривним капотом Hyundai, який мінімізує щілини на панелях для оптимальної аеродинаміки. Передній бампер визначається привабливою V-подібною формою, який включає денні ходові вогні (DRL). 

По боках ручки дверцят забезпечують стильний дизайн поверхні та підвищену аеродинамічну ефективність. Передня та задня форми автомобіля зливаються разом у його дверях, пропонуючи ще один приклад дизайну Hyundai Parametric Pixel. 

Клієнти можуть вибрати один із дев'яти кольорів екстер'єру, включаючи п'ять нових відтінків, ексклюзивних для моделі. Сюди входять два варіанти з матовим покриттям: Gravity Gold Matte і Shooting-Star Grey Matte, а також Digital Teal-Green Pearl, Mystic Olive-Green Pearl і Lucid Blue Pearl. 
Габарити:

  • Колісна база 3000 мм;
  • Довжина 4635 мм;
  • Ширина 1890 мм;
  • Висота 1605 мм;
  • Багажник 531 л/1591 л (коли сидіння другого ряду повністю складені).

IONIQ 5 побудований на спеціальній платформі BEV Hyundai Motor Group під назвою Electric-Global Modular Platform (E-GMP) з ультратонкою батареєю. Платформа пропонує стандартну можливість заряджання 800 В, поряд із зарядкою 400 В без необхідності в додаткових компонентах або адаптерах. Мультизарядна система - це перша запатентована у світі технологія, яка управляє двигуном та інвертором для підвищення напруги від 400 до 800 В для стабільної сумісності зарядки.

Зарядний пристрій потужністю 350 кВт дозволяє IONIQ 5 заряджатись від 10 до 80 відсотків всього за 18 хвилин. Користувачам електрокару потрібно лише заряджати транспортний засіб протягом п’яти хвилин, щоб досягти 100 км пробігу, згідно з WLTP.

IONIQ 5 також забезпечує інноваційну функцію V2L, яка дозволяє клієнтам вільно користуватися або заряджати будь-які електричні пристрої, такі як електричні велосипеди, скутери або кемпінгове обладнання, слугуючи зарядним пристроєм на колесах.
Функція V2L може подавати до 3,6 кВт потужності. Порт V2L розташований під сидіннями другого ряду, і його можна активувати, коли транспортний засіб увімкнено. Ще один порт V2L розташований біля зарядного порту ззовні автомобіля. За допомогою перетворювача клієнти можуть заряджати потужне електричне обладнання. Зовнішній порт забезпечує живлення, навіть коли транспортний засіб вимкнено.

Електрокросовер буде доступний в чотирьох варіантах:

  • один двигун, 168 к. с. і 350 Н∙м, задній привід, 8,5 с з 0 до 100 км / год;
  • один двигун, 215 к. с. і 350 Н∙м, задній привід, 7,4 с з 0 до 100 км / год;
  • два двигуни, 232 к. с. і 605 Н∙м, повний привід, 6,1 с з 0 до 100 км / год;
  • два двигуни, 302 к. с. і 605 Н∙м, повний привід, 5,2 с з 0 до 100 км / год;

Максимальна швидкість обмежена на 185 км/год в усіх IONIQ 5. Комплектації з одним двигуном отримали батарею на 58 кВт∙год. Варіанти з двома двигунами  - на 72,6 кВт∙год. Паспортний запас ходу 470 - 480 км (по циклу WLTP).

Інтер’єр це місце комфорту та чудових дизайнерських рішень. В обшивці дверей, сидінь, підлоги використовуються екологічно чисті матеріали. Такі як перероблені ПЕТ-пляшки, пряжа на рослинній основі (біо-ПЕТ) та пряжа з натуральної вовни, екологічно оброблена шкіра та біо фарба з рослинними екстрактами. Салон дуже просторий за рахунок 3-метрової колісної бази. Для зручності пасажирів все сидіння мають подовжнє регулювання, а також рухому консоль, розташовану між передніми кріслами. Оглядовий, скляний дах забезпечує інтер’єру більше відчуття простору. Дах може підтримувати джерело електроенергії автомобіля, збираючи енергію та передаючи її до акумуляторної батареї, покращуючи ефективність. Сонячний дах може запобігти розряду акумулятора, забезпечуючи додатковий діапазон руху.

Вся необхідна водієві інформація виводиться на два 12-дюймових екрани. Вперше Hyundai IONIQ 5 оснащений головним дисплеєм доповненої реальності (AR HUD), який по суті перетворює лобове скло на екран дисплея. Автомобіль також оснащений новим рівнем Hyundai SmartSense, вдосконаленою системою допомоги водію, що забезпечує найвищий рівень безпеки та зручності на дорозі. 

Інформаційні технології:

  • Екран 12-дюймовий повноформатний інформаційно-розважальний екран;
  • Автомобільні додатки, підключені до Bluelink;
  • Віддалене управління профілем;
  • Удосконалення віддаленого запуску;
  • Повідомлення про стан автомобіля;
  • Покращення попередження про технічне обслуговування;
  • Динамічне розпізнавання голосу.

Особливості безпеки та зручності:

  • Асистент уникнення зіткнення вперед (FCA);
  • Допомога у запобіганні зіткненню на сліпі місця (BCA);
  • Асистент безпечного виходу (SEA);
  • Інтелектуальна система обмеження швидкості (ISLA);
  • Попередження про увагу водія (DAW);
  • Асистент дальнього світла (HBA);
  • Монітор об'ємного вигляду (SVM);
  • Асистент запобігання зіткненню ззаду (RCCA);
  • Допомога у запобіганні зіткненню при паркуванні (PCA);
  • Асистент водіння по шосе 2 (HDA 2);
  • Дистанційне інтелектуальне сприяння паркуванню (RSPA).

У 2021 році кросовер буде доступний на ринку з дев’ятьма кольорами кузова (п’ять з яких є ексклюзивними для цієї моделі) і чотирма відтінками інтер’єру. У 2022 року модельний ряд виросте і в нього увійде IONIQ 6. Більший позашляховик під назвою IONIQ 7 повинен з’явитися на початку 2024 року.

Якщо Ви у пошуках Hyundai, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас ідеальні варіанти абсолютно безкоштовно!

І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 23.02.2021 13:21
Переглядів : 1454

Переможці NACTOY 2021

North American Car, Truck and Utility Vehicle of the Year Awards (NACTOY) обрав переможців північноамериканських автомобілів, вантажівок та кросоверів року 2021 у Північній Америці.

Читати далі

Кращі авто 2021 року

Журі конкурсу назвали переможців конкурсу World Car of the Year (Всесвітній автомобіль року) за 2021 рік.  World Car Awards - це програма нагород номер один у світі восьмий (8-й) рік поспіль.

Читати далі

ТОП 5 найпоширеніших авто зі США серед українських автолюбителів.

Ринок авто у США  давно приваблює українців з точки зору вигідної економії та якості авто. Більше ніж півмільйона авто зараз продається на аукціонах.  Авто з мінімальним пошкодженям чи авто після ДТП – колосальний вибір на будь – який бюджет.  

Читати далі