Електрокар Chevrolet Bolt. Огляд

Блог
Головна > Блог > Електрокар Chevrolet Bolt. Огляд

Якщо ви у пошуках універсального міського електромобіля, який буде поєднувати в собі безліч плюсів і сильних сторін, але при цьому буде гранично доступний за ціною, то представляємо вам Chevrolet Bolt. Автомобіль, який представлений в даній статті - це Chevrolet Bolt для ринку США. Chevrolet Bolt EV - перший масовий електромобіль концерну General Motors. Він випускається з 2016 року, але тільки зараз починає набирати в Україні.


Вперше електромобіль Chevrolet Bolt був представлений  ще в 2015 році, серійна версія з'явилася в 2016. Ключова особливість Chevrolet Bolt це просторий салон, ємний акумулятор, потужний мотор, але при цьому, має досить низьку ціну. По характеристиках Chevrolet Bolt отримав акумулятор на 60 кВтг, запасходу до 400 км (згідно вимірювального циклу ЕРА).Електромобіль Chevrolet Bolt - це хетчбек, який має однооб'ємний силует - як мінівен і захисний пластиковий пояс по кузову, ніби кросовер. Запам'ятовується і багато деталей: великі колісні диски, акуратні негабаритні фари, фірмові логотипи. На передньому крилі - роз'єм для зарядки J1772 (Тип 1), плюс присутня додаткова вилка для «швидкої зарядки» Combo CCS (Тип 1). 
Салон більше схожий до мінівена: світлий та просторий. Такий ефект досягнуто за рахунок  високого даху, великий передній панелі і світлою обробкою салону. В передній частині салону головними елемантами є панель приладів і центральна консоль. Панель приладів це 8-дюймовий кольоровий дисплей (не сенсорний): швидкість, запас ходу, витрата або рекуперація енергії, обраний режим їзди. Крім того, відображається інформація від систем допомоги водієві, є система екстреного гальмування. Центральна консоль також побудована навколо великого дисплея - вона 10-дюймова і сенсорна. Тут зібрані клімат-контроль, аудіосистема, картинка з камер кругового графіки витрати електроенергії. Для управління аудіосистемою і «кліматом» передбачені свої кнопки, Передня частина салону запам'ятовується великий передньою панеллю і світлою обробкою. А ще - двома дисплеями: для водія (замість панелі приладів) і центральний сенсорний, який відповідає за управління більшістю функцій. 
Дивує і задня частина Chevrolet Bolt, тут просторо для колін і голови, по ширині салону. Звичайно, встановлений в дно акумулятор означає, що місця під ступні злегка затиснуті, однак при вертикальній посадці в стилі «мінівен» дана особливість не так вже занадто докучає. Наявність підігріву задніх сидінь, рівна підлога, два USB-порта приємні бонуси для такого авто. Як не дивно багажник великий і глибокий (майже 480 л), великим завантажувальним отвором прямокутної форми. В нього є дворівнева підлога - можна встановити вище і отримати прихованемї місце або встановити нижче і отримати максимальний корисний цілісний обсяг. 
Що ж по технічних характеристиках?
Під капотом встановлений електродвигун потужністю 150 кВт або 204 к.с., крутний момент досягає 360 Нм. Виробник обіцяє розгін 0-100 км / ч приблизно за 7 секунд і максимальну швидкість 145 км / год 
Постачальником практично всіх ключових компонентів електротехнічної частини є компанія LG:. Це і електромотор, і акумулятор, і інвертор. Тяговий акумулятор, важить 435 кг, інтегрований в силову структуру кузова - він забезпечує 28% його жорсткості. Вбудований бортовий зарядний пристрій може працювати з потужністю до 7,2 кВт - в разі використання «прискореної зарядки» потужністю 7-10 кВт для повного заряду АКБ потрібно 9-10 годин. При швидкій зарядці Combo CCS (Тип 1) за стандартні 30 хвилин можна зарядити акумулятор на 150 км ходу, зарядка акумулятора до 80% (і запас ходу близько 300 км) потрібно близько однієї години. При використанні звичайної розетки (2-3 кВт) для повного заряду АКБ потрібно приблизно 24 год.
Досить легке кермо, плавні реакції, середній рівень м'якості. Що ж по режимах їзди, то електрокар Chevrolet Bolt пропонує режим підвищеної рекуперації, який включається додатковим зрушенням важеля «автомата», а також спорт-режим, який включається окремою кнопкою. В даному режимі загострюються реакції на педаль газу, електромобіль відчувається більш різким в розгоні. 

Chevrolet Bolt за ступенем деградації тягової батареї кращий електричний автомобіль, адже повільно витрачається ресурс батареї. Саме цей момент є важливим в довгостроковій перспективі. Адже саме ці нюанси роблять Bolt вкрай долгоживучим електромобілем. Його покупка стане дуже вигідним вкладенням в довгостроковій перспективі.

Головні плюси і мінуси Chevrolet Bolt з США:

До плюсів можна віднести:
• великий запас ходу;
•  повільна витрата ресурсу батареї;
•  велика кількість стандартних функцій;
• хороша маневреність;
• вмістке багажне відділення.

Серед мінусів:
• трохи дорожче деяких конкурентів;
• не дуже зручні сидіння;
• не найкращі матеріали в обробці салону.


Скільки коштує Chevrolet Bolt зі США? 
В Україні "під ключ"  Болт від 2015 року буде коштувати від 20 000$ в хорошому стані, з пробігом менше 50 тисяч км.

Якщо Ви у пошуках електромобіля, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас ідеальні варіанти абсолютно безкоштовно! І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 08.01.2021 15:36
Переглядів : 1887

Авто тижня: Ford Fusion

Ford Fusion USA - класичний чотири дверний седан «D» класу. Збалансований, з широкою лінійкою двигунів, хорошими експлуатаційними характеристиками і комфортом.

Читати далі

Бренд справжніх чоловіків - Harley Davidson

Harley-Davidson найвідоміший американський виробник мотоциклів у світі. Легендарна компанія змогла створити культуру, в центрі якої революційні мотоцикли. На сьогоднішній день компанія базується в місті Мілуокі штату Вісконсін, США.

Читати далі

Огляд авто Honda HR-V 2021

Honda HR-V - хороший кросовер, з яким легко маневрувати міськими дорогами.

Читати далі