Збір в Пенсійний фонд при першій реєстрації авто: зміни з 1 січня 2021 року

Блог
Головна > Блог > Збір в Пенсійний фонд при першій реєстрації авто: зміни з 1 січня 2021 року

Ставки збору в Пенсійний фонд залежать від вартості авто і прив'язані до прожиткового мінімуму. Оскільки з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум збільшився, це значить, що збільшилась і сума пенсійного збору. Слід врахувати, що збір на обов'язкове державне пенсійне страхування при придбанні права власності на легкові автомобілі сплачується при першій державній реєстрації в Україні в сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ України.


Платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування (п. 7 статті 1 Закону "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування") підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України, крім випадків забезпечення легковими автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством та успадкування легкових автомобілів відповідно до закону;
Об'єкт оподаткування - це вартість автомобіля,яка визначена відповідно до договору купівлі-продажу, акту експертної оцінки вартості автомобіля,  довідки органів митної служби та інших документів, які підтверджують цю вартість. 
Ставки збору встановлені в залежності від вартості об'єкта і становлять:
- 3% - якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (на 01.01.2021 - з суми до 374 550 грн.);
- 4% - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (на 01.01.2021 - з суми понад 374550 грн. До 658 300 грн.);
- 5% - якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (на 01.01.2021 - з суми понад 658300 грн.).Тобто, в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб збільшена і сума виплати відсотку пенсійного збору.
Якщо авто ввозиться з-за кордону, з оціночної вартості автомобіля сплачується акцизний збір, ввізне мито і ПДВ. Ці виплати підсумовуються, і таким чином визначається збір до Пенсійного Фонду.

Якщо Ви у пошуках авто з США, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас ідеальні варіанти абсолютно безкоштовно! І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 08.01.2021 11:47
Переглядів : 1511

Обираємо авто зі США - Nissan Rogue

Nissan Rogue - це компактний і найпопулярніший кросовер у середньому ціновому сегменті. Аналогом для Європи є Nissan X-Trail. Хороший і надійний паркетник для сім’ї.

Читати далі

Nissan Leaf - найпопулярніший електромобіль

Nissan Leaf - масовий електромобіль, який присутній на ринку вже 10 років. Це найпопулярніший електромобіль в світі на сьогоднішній день. Купівля електромобіля стане досить вигідним придбанням і з точки зору обслуговування, і в плані екології.

Читати далі

Бренд справжніх чоловіків - Harley Davidson

Harley-Davidson найвідоміший американський виробник мотоциклів у світі. Легендарна компанія змогла створити культуру, в центрі якої революційні мотоцикли. На сьогоднішній день компанія базується в місті Мілуокі штату Вісконсін, США.

Читати далі