Що об’єднує рок- гурт  The Beatles та автомобіль Mini Cooper?

Блог
Головна > Блог > Що об’єднує рок- гурт  The Beatles та автомобіль Mini Cooper?

MINI - марка, яка спеціалізується на виробництві найменшого та легендарного легкового автомобіля. Він випускається вже більше 40 років без особливих змін. Сьогодні Mini та її популярна модель Cooper випускається під егідою BMW. 


Створив автомобіль Mini  син британського гонщика Джона Купера – Майк Купер. Він також був і власником тюнинг – ательє імені батька. У далекому 1959 році поява першої моделі класу Mini викликала фурор. Поява саме такого невеликого та економного автомобіля могла задовольнити масові запити споживачів. Саме так народилась легенда – модифікації Cooper і Cooper S. Mini став культовим, позакласовим автомобілем на якому їздили члени королівської сім’ї, Бельмондо, Енцо Феррарі та Beatles.


Першим власником Mini став Джон Леннон у 1964 році. Автомобіль він купив для своєї дружини Синтії Пауелл. Згодом і всі учасники легендарної групи стали власниками цього авто.


Mini Cooper, який належав Джону був допрацьований фірмою Wood&Pickett. Дах червоного автомобіля був обклеєний  білим вінілом. А в той час білий вініл коштував дорожче натуральної шкіри. На даху змонтований  люк з електроприводом. У салоні було встановлено оббиті оксамитом крісла. На стелі були прикріплені червоні та сині світильники непрямого світла. Змінились і зовнішні освітлювальні прилади – круглі передні фари були замінені на прямокутні. Моторчики у склоочисників «позичені» у Rolls Royce


Першим автомобілем у Джорджа Харрісона був Radford Mini Cooper S. Тюнінговане авто булофірмою Radford. Машину Харрісон купив у 1965 році. Кузов автомобіля був стриманого чорного кольору, але в 1967 році його перефарбували на психоделічний лад і зняли в бітлівському фільмі The Magic Mystery Tour. Після зйомок Mini став власністю великого гітариста Еріка Клептона - близького друга Джорджа Харрісона. Але коли Клептон «відбив» у Джорджа дружину, він повернув Radford Mini Cooper S екс-бітлу.


Першим автомобілем у Пола Маккартні був Radford Mini​​​​​​​ Cooper S, куплений в 1965 році. Хоча він допрацьовувався в тюнінговому ательє Radford, але в технічному плані програвав машинам Харрісона і Леннона. Родзинкою цього Mini​​​​​​​ був якісний арт-тюнінг. На автомобілі встановили квадратні фари, а  кузов  був пофарбований зеленим «каліфорнійським» металіком - фарбою, яку використовувала автомобільна компанія Aston Martin.


Рінго Старр  був найспокійнішим і врівноваженим з «бітлів». Проте це не завадило барабанщику групи носитися по лондонським  вулицям без водійської ліцензії більш ніж 2 роки. До того, як стати автомобілістом, Старр часто їздив на Mini​​​​​​​ Джона, оскільки той був посереднім водієм! Здавши на права, Рінго відразу купив кілька авто, але перш за все це був Mini​​​​​​​. Правда, на відміну від колег, бітлівський барабанщик не став тюнінгувати свою машину і експлуатував її в заводському вигляді.

Якщо Ви шукаєте MINI або схоже авто, залиште заявку​​​​​​​ на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас найкращі варіанти абсолютно безкоштовно! І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!


 



Створено : 08.12.2020 17:54
Переглядів : 1382

Електрокросовер від Hyundai - IONIQ 5

Повністю електричний середньорозмірний кросовер від  Hyundai Motor Group IONIQ 5 дебютував сьогодні на прем'єрній події у віртуальному світі. Місія бренду IONIQ - прогрес, електрифікований для спільного життя.

Читати далі

Новий Bentley Continental GT Speed 2021

Без зайвої скромності Bentley представив Continental GT Speed, як «найдинамічніший автомобіль в історії марки Bentley».

Читати далі

Chevrolet розширив асортимент своїх електромобілів

Chevrolet розширив асортимент своїх електромобілів, представив новий повністю електричний Bolt 2022 EUV, поряд із оновленим Bolt EV 2022.

Читати далі