Історія логотипу "Mercedes"

Блог
Головна > Блог > Історія логотипу "Mercedes"

 

Емблема Mercedes-Benz -  один з найкращих прикладів ефектного корпоративного логотипу. Завдяки своїй простоті та послідовності її дуже легко запам’ятати та розпізнавати.


Найчастіші кольори на логотипі – це сріблястий та чорний. Чорний відображає елегантність та цілісність, а срібний - колір досконалості та витонченості. Зараз Mercedes-Benz найпопулярніший та найвідоміший із логотипів у світі. Під емблемою Mercedes-Benz  випускаються всесвітньо відомі, сучасні та  високотехнологічні  автомобілі класу «люкс».  Компанія також випускає вантажні авто, автобуси та інші транспортні засоби. Реалізовані фірмою автомобілі, відрізняються неперевершеною якістю, безпекою та економічністю.

Марка Mercedes-Benz з'явилася в результаті злиття двох німецьких виробників автомобілів: брендами Daimler-Motoren-Gesellschaft (засновник - Готліб Даймлер, 1890 рік) та Benz & Cie (засновник - Карл Бенц, 1883 рік).
Історія з зіркою на логотопині насправді оповита самими справжнісінькими легендами. І беруть вони початок  в далекому 1880 році. За однією версією, зірка з трьома променями символізує успіх марки на суші, у воді і в повітрі. Це пояснюється тим, що власник марки, компанія Даймлер, виробляла крім автомобілів суднові і авіаційні двигуни. 


Куди ж без романтики? Існує історія, в якій розповідається про ймовірність походження емблеми.  Ймовірно, що трьохпроменева зірка – це насправді жіноча фігурка, яка вписана в коло. Якщо придивитьись, то можна уявити дівчину з широко розставленими ногами і зведеними руками, які підняті над головою. У давні часи на носах кораблів вирізали жіночу фігурку. Її вважали ідолом, що зберігає судно. Точно так само і Mercedes-Benz - в потоці швидкого вітру, на кормі сухопутного корабля пливе прекрасна богиня. Вона захищає господарів від зовнішніх дорожніх негараздів і не дозволяє заблукати серед кам'яних океанів. 
Також існує інша і більш поширена версія виникнення емблеми. Три променя - це імена трьох людей: Вільгельм Майбах (великий конструктор), Еміль Еллінек і його дочка Мерседес, ім'я якої носить відомий автомобіль.


Однак перший дизайн логотипу Mercedes-Benz був кардинально іншим, на ньому ще не була зображена зірка. Емблема складалася з назви компанії, вписаного в чорний еліпс. Саму зірку на логотипі стали використовувати в 1909-му.
Паралельно з Mercedes Карл Бенц в 1903-му році зареєстрував логотип своєї компанії - рульове колесо зі стилізованим написом «BENZ». У 1909-му він замінив колесо на лавровий вінок -  символ перемоги його техніки в автомобільних гонках. 

У 1926 році після об’єднання компаній Готтліба Даймлера і Карла Бенца були поєднані і логотипи  - трьохпроменева зірка стала обвита лавровим вінком.
За весь період існування логотип цього авто змінювався неодноразово, змінювався колір з білого на сріблястий, втратилась «об’ємність». З 2010 року зірка на логотипі стала «плоскою», але сірий колір зберігається. Даний дизайн емблеми використовується вже майже 10 років і є актуальним варіантом знака бренду.


Логотип Mercedes-Benz повністю відображає політику компанії: найкраще – найфункціональніше та нехитре, або, іншими словами: «Все геніальне - просте!»

Якщо Ви шукаєте Mercedes-Benz  або схоже авто, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас найкращі варіанти абсолютно безкоштовно!

І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 21.12.2020 17:03
Переглядів : 3314

Електрокросовер BMW iX

Новий електричний кросовер від BMW Group – це істиний стандарт дизайну, універсальності, комфорту і задоволення за кермом.Новий технологічний флагман побудований на інноваційній компонентній базі.

Читати далі

Вибираємо авто з пробігом: Dodge Journey 2015

Dodge Journey – яскравий автомобіль, який поєднав в собі характеристики позашляховика та мінівена. Модель добре впізнавана, з чудовими технічними характеристиками, високим кліренсом і найбільшою кількістю унікальних функцій в своєму бюджеті. 

Читати далі

Кабріолети зі США

Мрією багатьох автолюбителів є кабріолет. Ми склали список доступних кабріолетів зі США, які порадують вас своїми технологічними характеристиками, керованістю та дизайном.

Читати далі