"Tesla" - найуспішніша стартап - компанія із Кремнієвої долини

Блог
Головна > Блог > "Tesla" - найуспішніша стартап - компанія із Кремнієвої долини

«Tesla Inc.» - успішна американська автомобільна компанія-стартап із Кремнієвої долини.
Вона займається виготовленням та продажем електромобілів та компонентів до них.


Компанія названа на честь Ніколи Тесли - американського вченого і винахідника з сербським походженням. Тесла - «пророк електрики», став джерелом натхнення для компанії, яка прагне замінити бензинові автомобілі екологічно чистими електричними. Тесла народився в XIX столітті в Австро-Угорщині і згодом переїхав до США в пошуках нових можливостей , де ним були створені винаходи, які зробили світ таким, яким ми знаємо його зараз. Змінний струм, люмінесцентна лампа, трансформатор Тесли - ці та багато інших пристосування і пристрої з'явилися на світ завдяки талановитому винахіднику. Тесла набагато випередив свій час. Саме це в якійсь мірі і намагається робити Ілон Маск. Tesla Motors з'явилася як компанія, яка виступає за екологічний мобільний рух. Хоча спочатку бачення Tesla не сприймалося всерйоз, але на чолі з генеральним директором Ілоном Маском компанія перетворилася в багатомільярдне підприємство з культовою автомобільною маркою.
Саме Детройт по праву вважається колискою автомобілебудування США. Всі компанії з «Великої трійки» - General Motors, Ford і Chrysler - мали там свої виробничі потужності. Tesla влаштувалася по протилежну сторону материка, в районі де поширені технологічні компанії. Це єдиний великий американський автовиробник, який знаходиться в Каліфорнії в тисячах кілометрів від Детройта.
Генеральний директор Ілон Маск не є засновником Tesla, але саме він перетворив Tesla в найпопопулярнішу багатомільярдну компанію. Засновниками Tesla були Мартін Еберхард і Марк Тарпеннінг під іменем Tesla Motors, пізніше до неї приєдналися Ілон Маск, Джеффрі Брайан Штробель і Іен Райт. Ілон Маск виявляв великий інтерес до Tesla, тому і приєднався, щоб ділитися невпинними інноваціями, майстерністю та харизмою, які зробили його однією з найпопулярніших і знакових фігур 21-го століття. Йому вдалося перетворити невеликий стартап в те, що сьогодні вважається найбільш інноваційною автомобільною компанією в світі. Незважаючи на те, що Tesla Motors вважається відносно молодою компанією, у 2023 вона буде святкувати своє 20-річчя. Дата реєстрації компанії 2003 рік

Перший електромобіль компанії був плагіатом, за основу була взята серійна бензинова модель автомобіля Lotus Elise. Tesla Roadster -  це перший серійний автомобіль, у якому були використані літій-іонні акумуляторні батареї, а запас ходу понад 200 миль (320 км) на одній зарядці. Спортивна модель розганяється від 0 до 60 миль/год (97 км /год) за 3,7 секунди і, згідно з екологічним аналізом Tesla, вдвічі енергоефективніша за Toyota Prius. Починаючи з 2008 року до березня 2012 було продано понад 2250 автомобілів Roadster у 31 країні. 

Тesla Motors представила повністю електричний седан Tesla Model S 26 березня 2009 року. Автомобіль Tesla Model S вперше був представлений на Франкфуртському автосалоні у 2009 році, продажі в США почалися в червні 2012 року. Першими з виробничої лінії Tesla зійшли 1000 седанів обмеженого випуску Signature і Signature Performance, оснащені акумуляторами місткістю 85 кВт-год. За підсумками першого кварталу 2013 року, у США продано 4750 автомобілів. Tesla Model S стала першим електромобілем з дальністю понад 400 миль.
За дальності пробігу на одній зарядці автомобілі Tesla ще жодного разу не поступалися пальму першості. Компанія Tesla офіційно стала першим виробником автомобілів, який запропонував покупцям електромобіль з дальністю пробігу понад 400 миль. У компанії оголосили, що Tesla Model S, при розрахунку за північноамериканським стандарту EPA, відтепер здатна проїжджати 402 миль.
Для особливо нетерплячих і  людей, які постійно поспішають компанія Tesla розробила і продемонструвала унікальну систему зарядки, а якщо бути точніше - заміни батареї. Автомобіль Model S впорався з цим за 90 секунд. Щоб вирішити питання довгої зарядки, компанія Tesla Motors побудувала мережу зарядних станцій Supercharger. При потужності в 120 кВт вони дозволяють протягом 20 хвилин зарядити АКБ електрокара на 50%. Варто відзначити, що на даху станцій встановлені сонячні батареї, які частково забезпечують їх енергією, знижуючи навантаження на мережу. Для найбільш нетерплячих Tesla Motors пропонує можливість повної заміни блоку батарей в Model S на спеціальних обмінних станціях. Весь процес займає близько 90 секунд. Найдорожчим з коли-небудь проданих електромобілів Tesla була Model S за $ 205 820. Найдорожчим з коли-небудь проданих електромобілів Tesla був модернізований ательє T Sportline Tesla Model S за $ 205 820 вартість якого вийшла з розрахунку конфігурації за $ 123 770 і його модернізації інтер'єру і екстер'єру за $ 82 050.

Tesla Model X є найдорожчою базовою моделлю Tesla.

З 2015 року проводиться виробництво кросовера серії Model X.  Model X - повністю електричний кросовер Tesla вартістю від $ 97 000. Model X - це спортивний автомобіль з кузовом позашляховика і дизайном ракети. Tesla Model X може розганятися від 0 до 100 км на годину за 2,9 секунди, розвиваючи максимальну швидкість 248 км на годину. Електромобіль оснащений системою захисту від біологічної зброї, у нього є керовані задні двері унікальній конструкції «крила сокола», які надають йому футуристичності, що не типово не тільки для кросоверів, а й для звичайних автомобілів. Цікавим є те, що батарея автомобіля Tesla Model X, як заявляють маркетологи, може підтримувати електрикою середній американський будинок протягом тижня.
Для комфортного використання автомобіля в суворих погодних умовах, і продовження його часу роботи, батарею обігріває трубчастий електронагрівач (ТЕН).
Електромобілі Tesla можуть оновлювати своє програмне забезпечення як смартфони. Якщо ви є  власником електромобіля Tesla, то яке б програмне забезпечення у компанії не з'явилося, ваш автомобіль його отримає незалежно від того, де ви знаходитесь - в гаражі чи в дорозі.


Автопілот Tesla. Автомобілі Tesla оснащені всім необхідним для повноцінного самостійного пересування: вісім камер, що забезпечують огляд на 360 градусів на відстані до 250 метрів, 12 оновлених ультразвукових датчиків, які доповнюють ці камери, передній радар, який здатний бачити крізь дощ і навіть туман. Всі дані про навколишнє середовище і обстановку збирає бортовий комп'ютер зі штучним інтелектом, який за своїм функціоналом перевершує середньостатистичного водія.
Tesla Motors на початку 2017 р змінила свою назву на Tesla Inc. Наразі у Tesla  працює більше 12 000 штатних співробітників, і компанія проводить набір працівників у штаб-квартиру в Пало-Альто, штат Каліфорнія, у свою європейську штаб-квартиру в Maidenhead, Велику Британію й на місця продажу по всій території Північної Америки та Європи, кількість яких постійно збільшується.

Якщо Ви шукаєте Tesla або схоже авто, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас найкращі варіанти абсолютно безкоштовно! І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 26.01.2021 10:27
Переглядів : 1877

Огляд авто Honda HR-V 2021

Honda HR-V - хороший кросовер, з яким легко маневрувати міськими дорогами.

Читати далі

Нові спортседани Giulia GTA і GTAm від Alfa Romeo

Виробник Alfa Romeo представив нові спортседани Giulia GTA і GTAm перед міжнародною пресою на полігоні Balocco. 
 

Читати далі

Авто з США в бюджет до 8 тисяч доларів

Ми підготували для Вас круту добірку авто в бюджеті до 7-8 тисяч доларів. Якщо у вас обмежений бюджет, ми пропонуємо топові авто, які ви можете купити вже сьогодні. У статті будуть 5 кращих варіантів в бюджет 7000-8000 тисяч $. 

Читати далі