Історія логотипу Audi

Блог
Головна > Блог > Історія логотипу Audi

Audi – успішна німецька компанія, яка спеціалізується на випуску легкових автомобілів. Входить в концерн "Volkswagen". 


Компанію «Audi» заснував талановитий винахідник Август Хорьх у 1909 році.  Назва «Audi» означає «послухай» - німецькою «horch». Першим логотипом компанії була цифра «1» розташована на півсфері. Нижня частина елемента знаходилась за чорним трикутником, а в саму фігуру вписано надпис «Аudi». Кольори логотипу чорний і білий. 

У 1910 році компанія випустила свою першу машину Audi-А. У 1911 послідувала модель Audi-В. У 1912 з'явилася найвідоміша модель - Audi-С. А перші зразки авто пройшли серйозну перевірку на Альпійських гонках і показали непогані результати, за що їх стали називати "Підкорювач Альп". Однак у 20-і роки компанія була на межі банкрутства і у 1928 була придбана німецькою DKW (ДКВ), власником Audi став Йорген Скафте Расмуссен.

Після Першої світової війни багато великі компанії були змушені об'єднуватися, щоб вижити в складній кризі. Під ім'ям Auto Union об’єдналися чотири компанії: Audi, Horch, підприємство з виробництва парових машин Dampf-Kraft-Wagen (DKW) і Wanderer, що випускали мотоцикли та інші транспортні засоби. Кільця логотипу Auto Union символізують ці чотири об’єднані компанії. Угода виявилася стратегічно успішною: з часом Audi увійшла в трійку найбільших виробників країни, разом з BMW і Mercedes-Benz.

У 1949 Auto Union був реформований, були залучені  більшість акцій фірми Mercedes-Benz. В цей час змінюється і логотип, він стає більш грунтовним, контур зображується яскравіше і має два шари, між якими є отвір. Всередині на чорному прямокутнику розташовується напис «Auto Union». З внутрішньої частини кілець зникають емблеми компаній.

Після об'єднання з ще одним автовиробником NSU Motorenwerke в логотипі повністю зникають кільця, але в 1985 році повернулися до них. З тих пір логотип оновлювався ще кілька разів, поки в 2009 році не прийшов до свого нинішнього вигляду - чотири срібних лаконічних кільця, зчеплених між собою, і напис Audi зліва внизу. Даний логотип зараз можна зустріти на авто компанії. 

Автомобілі Audi надійні, динамічні, стильні - вони здобули заслужену популярність серед водіїв. І число шанувальників марки дедалі більше. Логотип Audi - символ якості, взаємодопомоги і підтримки. Він відображає багату, насичену історію компанії, але в той же час є по-справжньому сучасним, стильним, і легко впізнаваним.

Якщо Ви у пошуках Audi, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас ідеальні варіанти абсолютно безкоштовно!

І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 18.02.2021 14:06
Переглядів : 3169

Огляд авто Acura NSX

Acura NSX - спортивний автомобіль з неймовірно потужною гібридною установкою, спритний, швидкий і комфортний. 

Читати далі

Електрокросовер від Hyundai - IONIQ 5

Повністю електричний середньорозмірний кросовер від  Hyundai Motor Group IONIQ 5 дебютував сьогодні на прем'єрній події у віртуальному світі. Місія бренду IONIQ - прогрес, електрифікований для спільного життя.

Читати далі

ТОП 10 кросоверів зі США

Найбільший автомобільний ринок в світі знаходиться в США. Тому вибір вживаних автомобілів в цій країні величезний. Кросовери користуються в країні незмінним попитом останні роки. У нашій статті ми підібрали найпопулярніші кросовери зі США.

 

Читати далі