Бренд справжніх чоловіків - Harley Davidson

Блог
Головна > Блог > Бренд справжніх чоловіків - Harley Davidson

Harley-Davidson найвідоміший американський виробник мотоциклів у світі. Легендарна компанія змогла створити культуру, в центрі якої революційні мотоцикли. На сьогоднішній день компанія базується в місті Мілуокі штату Вісконсін, США. 


Історія компанії почалася в далекому  1901 році. Саме тоді 22-річний William Sylvester Harley розробив проект для маленького двигуна об'ємом 115 см³. Два роки він разом з другом Артуром Девідсоном працював над створенням моторизованого велосипеда, що вийшов в світ під ім'ям Harley в 1903 році. Його збирали в невеликому гаражі їхнього друга Генрі, з амбітною табличкою «Harley-Davidson Motor Company». 
Перший «Harley» виглядав дуже забавно. Він був невеликий, з одноциліндровим двигуном, мав велосипедні педалі, які потрібні були, щоб розігнати мотоцикл до швидкості, на якій можливий був запуск двигуна, а також для подолання затяжних підйомів. Але швидкість не була космічною, за годину цей транспортний засіб міг проїхати не більше 8 кілометрів. Юнаки зрозуміли, що їх творіння не в змозі підкорити навіть скромні пагорби Мілуокі без допомоги педалей. З цієї причини Харлі і Девідсон вирішили залишити свій велосипед з двигуном як перший, не дуже вдалий досвід, і вирішили спроектувати справжній мотоцикл.

В тому ж році з’явився пристойний екземпляр.  Він отримав двигун об'ємом 405 см³ з автоматичним впускним клапаном і посилену раму. В її нижній частині розташовувався петлеподібний вигин, що дозволяв низько розмістити двигун, тим самим знизивши центр тяжіння. 

У 1904 році компанія розширилась і відкрила перший магазин Harley-Davidson, і відразу ж було продано 3 мотоцикла.

А вже в 1905 році в Чикаго Harley виграє гонку на 15 км, тим самим привертаючи на себе увагу сотень тисяч любителів мотоциклів. В цьому ж році компанія наймає першого співробітника, а через рік будує виробниче приміщення і наймає ще 5 нових працівників. 

А вже у 1909 році Harley-Davidson представляє перший мотоцикл з V-подібним 2-циліндровим двигуном - 5-D (V-Twin).

Його потужність становила 7 к.с., що в два рази перевищувало потужність одноциліндрових моторів. Більшість мотоциклів, які випускалися до 1929 року оснащувалися саме цим мотором. Він отримав механічно керований впускний клапан, а за рахунок поліпшеної системи газорозподілу його потужність зросла майже в два рази.

Одним із важливих моментів є представлення V-подібного двигуна, що пізніше став відомим під ім'ям «Flathead». Цей двигун виявився настільки надійним, що встановлювався на мотоцикли марки до кінця 1973 року. 

Після майже 20 років існування Harley-Davidson стає найбільшим виробником мотоциклів у світі. Їх моделі можна придбати в 67 країнах. Мотоцикли цінуються за надійність і передові технології.

Під час Першої світової війни компанія уклала контракт з військовими силами США. В той час третина продукції Harley-Davidson прямувала в армію. Саме під час війни компанія створила багато нових моделей для армії.

Найуспішнішою була модель WLA, її обсяги виробництва досягли 90 000 одиниць. Мотоцикл оснащувався 2-циліндровим V-подібним нижньоклапанним двигуном об'ємом 739 см³ і потужністю 23 к.с., який працював в парі з 3-ступінчастою коробкою передач. Ця модель обладнувалась підставкою для кулемета, коробкою з боєприпасами, заднім кріпленням, покришками з вираженим протектором, двома шкіряними сумками, глибоким сідлом з центральною пружиною. На її баку розташовувалися прилади, в тому числі контрольні лампи зарядки акумулятора. Кермо було розширеним, з ручками, відігнутими назад.

Вже під час Другої світової війни в СРСР направили 25 000 Harley-Davidson WLA. І хоча під час війни більша частина мотоциклів була знищена, після її закінчення в СРСР залишилися тисячі мотоциклів Harley. Частково вони використовували в московській міліції, частково - залишались у приватних власників. Так поступово зароджувалася субкультура «харлейщиків», яка остаточно сформувалась в середині 60-х.

А через 20 років утворюється клуб власників мотоциклів Harley-Davidson - Harley Owners Group. Всього за 6 років існування кількість його учасників зросла до 90 тисяч осіб і зараз налічує більше 2 мільйонів по всьому світу.

Сьогодні в модельному ряду марки сім основних лінійок мотоциклів. Одні доступніші за ціною і більше орієнтовані на класику, інші спрямовані на молодих споживачів, які  хочуть щось більш сучасне і стильне. 

На даний час Harley-Davidson - успішна компанія яка випускає щороку понад 200 тисяч мотоциклів. Вони експортуються в усі країни світу, і користуються заслуженим авторитетом. Крім цього компанії належить практично половина всього американського ринку важких мотоциклів.

Сучасні мотоцикли знаменитої марки «Harley-Davidson» не є самими швидкохідними і крім того коштують досить пристойні гроші. Але все ж цей бренд по праву є легендарним і дуже популярним, особливо у сильної половини людства. Більш того, мотоцикл вже не просто мотоцикл, це спосіб життя, засіб для самовираження і особливий стиль, властивий тільки крутим чоловікам.

Крім цього шкіряне низьке сидіння, потужні ревучі двигуни вже стали стилем життя безлічі байкерів на всіх континентах, символом їх приналежності до клубу обраних, які обожнюють мотоцикли і шанують певні принципи життя.

А якщо Ви у пошуках Harley-Davidson, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас ідеальні варіанти абсолютно безкоштовно!

І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 09.03.2021 10:46
Переглядів : 2730

Підбірка авто для холостяків

Холостякам хочеться мати розкішне авто, яке привертає увагу та відповідає особистому іміджу і стилю життя. З огляду на це, ми вирішили скласти наш список найкращих автомобілів для холостяків.

Читати далі

Авто тижня: Ford Fusion

Ford Fusion USA - класичний чотири дверний седан «D» класу. Збалансований, з широкою лінійкою двигунів, хорошими експлуатаційними характеристиками і комфортом.

Читати далі

Повнопривідний седан К8 від KIA

Корейський автовиробник КІА представив великий сучасний седан К8 з повним приводом та незвичним дизайном. Саме на цій моделі автомобіля був використаний новий логотип. 

Читати далі