Типи авто за стилем кузова

Блог
Головна > Блог > Типи авто за стилем кузова

На сьогоднішньому автомобільному ринку існує величезний вибір різних моделей та багатьох типів автомобілів. Які бувають типи автомобілів? Який тип авто краще підійде саме мені? Для того, щоб зробити вибір простішим, ми поділили види транспортних засобів на дев'ять основних категорій.

Адже найпростіший спосіб визначити транспортний засіб - це його зовнішній вигляд. Саме стиль та форма – перше, що кидається в очі,  коли під’їжджає авто.  


Седан

Седан визначається як 4-дверний легковий автомобіль із багажником. Серед споживачів це найпопулярніший тип авто. Як і транспортні засоби багатьох категорій, вони доступні в різних типорозмірах - від невеликих (компактних автомобілів, таких як Nissan Versa та Kia Rio) до компактних (Honda Civic, Toyota Corolla), а також середніх (Honda Accord, Nissan Altima) та повнорозмірних (Toyota Avalon, Dodge Charger). 

Седани - це легкові автомобілі, розділені на три окремі секції - у передній секції знаходиться двигун; середня секція вміщує пасажирів; а третя секція - це багажник. Це класичні пропорції седана і навіть після численних трансформацій він продовжує зберігати свою популярність.

Седани завжди вміщують принаймні чотирьох людей, а частіше п’ять, між двома рядами сидінь. Менша версія цього типу - це седан середнього розміру, який зазвичай має два одиничних сидіння спереду, сидіння для трьох осіб ззаду, чотири дверей та багажник для вантажу. Повнорозмірні седани схожі на седани середнього розміру, але, як правило, більші. Спортивний седан - це різновид моделі, який пропонує більшу потужність та продуктивність, ніж стандартні моделі. Основною метою такого типу авто є поїздки по місту.

В останні роки седани отримали значне покращення по двигунах, причому гібридні та електромобілі стають дедалі популярнішими на ринку. З цінами, вони настільки ж різноманітні, і можна обрати доступний транспорт майже за будь-який бюджет.

Купе

Купе історично вважалося дводверним автомобілем з багажником і міцним дахом. Сюди можна віднести такі автомобілі, як Ford Mustang або Audi A5, або навіть двомісні спортивні автомобілі, такі як Chevrolet Corvette і Porsche Boxster

По суті, це менша версія седанів, яка може вмістити 2-4 пасажири між одним або двома рядами сидінь.  Основною відмінністю між седаном і купе, є те, що в купе є менше місця в салоні. Також в купе майже немає місця для багажу. Купе часто купують молоді люди і використовують для поїздок містом, чи вирушають в подорож мальовничими асфальтованими  дорогами. 

Пасажирські купе – стильні та комфортні. Спортивні купе більше схожі на гоночні машини - насправді, деякі насправді є гоночними автомобілями - і мають значно більшу потужність та продуктивність, ніж це передбачає їх невеликий розмір. Більшість купе, що продаються сьогодні, - це спортивні купе.

В загальному, купе це більше автомобіль стилю чи способу життя, аніж автомобіль на кожен день і на будь-який випадок життя.

Кабріолет 

Мрією багатьох автолюбителів є кабріолет. Такий автомобіль вважається символом свободи, швидкості та особливого задоволення дорогою. Кабріолети радують своїми технологічними характеристиками, керованістю та дизайном. 

Найважливішою частиною кабріолета є його дах, який, як правило, буває в одному з трьох стилів. Найбільш поширеним стилем є м’який верх, який, зазвичай, чорний і виготовлений із суміші матеріалів, включаючи поліестер, гуму та полотно. Такий дах потрібно замінювати кожні кілька років, але вони легко складаються і найпопулярніші в серед кабріолетів. Задні вікна часто виготовляються з пластику, але деякі кабріолети знайшли спосіб переключитись на скло.

Другий тип даху - це знімний твердий дах, який можна зберігати в гаражі. Цей тип більш популярний на старих моделях, але оскільки верх слід залишати вдома, це найменш безпечна модель.

Останній тип даху - це висувний твердий дах, який завдяки своїм механічним системам може ховатися в задній частині автомобіля. Це найбезпечніший тип даху, але додані механічні системи означають, що вони також є найдорожчими в установці та обслуговуванні. Окрім даху (та будь-яких необхідних його компонентів), кабріолети ідентичні купе або седану, на якому вони побудовані.

Незалежно від стилю, кабріолети все ще вважаються розкішними автомобілями, призначеними для людей, яким подобається відчувати вітер під час їзди.

Спортивний автомобіль

Це найспортивніші, найгарячіші, найкрутіші на вигляд авто – з низькою посадкою, потужні, двомісні, з високою маневреністю і часто дорогі. Такі машини, як Porsche 911 та Aston Martin Vantage, є типовими спортивними автомобілями і зупиняють рух своїм виглядом космічного корабля.

Більшість спортивних автомобілів вміщують лише двох людей, але іноді існують чотиридверні моделі для п’яти пасажирів. Незважаючи на назву, спортивні машини не завжди є автомобілями класу люкс. Спортивні автомобілі завжди були важливою частиною ринку і все ще є транспортними засобами для задоволення. 

Низький центр ваги та точно налаштоване рульове управління забезпечують максимальний контроль навіть на високих швидкостях. Це дозволяє спортивним автомобілям плавно рухатись дорогами. Легкий кузов автомобіля гарантує, що автомобіль маневрений. 

На потужність та продуктивність сильно впливає компонування двигуна та трансмісії, і це може бути найважливішим для оцінки авто перед покупкою. Найбільш поширена компоновка має передній двигун і задній привід, але деякі моделі перейшли на задній двигун із заднім приводом. Це призначено для допомоги у розподілі ваги та поліпшення керованості, і така компоновка використовується такими виробниками, як Lamborghini та Ferrari

Більш рідкісна установка має передній двигун і передній привід, але авто з такою компоновкою не є настільки маневреним. Однак таке компонування ідеально підходить для легших та менш потужних спортивних автомобілів, оскільки значно зменшує вагу автомобіля. Повний привід рідко зустрічається на спортивних автомобілях, оскільки він додає значної ваги транспортному засобу, але його можна зустріти на моделях з високою потужністю. 

Сьогодні спортивні автомобілі не такі популярні, як седани або позашляховики, але протягом багатьох років їх було продано достатньо, щоб забезпечити їх стабільну присутність на ринку.

Універсал

Універсали схожі на седани, але мають подовжену лінію даху та люкові двері ззаду замість багажника. Деякі, як Subaru Outback або Audi A4 Allroad, мають підвищений кліренс та міцні облицювання кузова, щоб зробити їх більш схожими на позашляховик, але тим не менше вони тісно пов'язані з седанами. Протягом останніх кількох років універсалів в Сполучених Штатах є порівняно мало.

На відміну від седанів, які розділені на моторну, пасажирську та вантажну секції, універсали мають лише дві частини - двигун та більшу комбіновану пасажирсько-вантажну площу. Універсали схожі на хетчбеки, але, як правило, пріоритети вантажного простору та корисності переважають над стилем та аеродинамікою. Сьогодні такі авто розглядаються як менша та доступніша альтернатива позашляховикам та мінівенам, які мають подібний дизайн, але загалом значно більші. Оскільки продажі низькі, вживаних універсалів не надто багато. Однак моделі Subaru є помітним винятком, оскільки вони продовжують продавати та випускати універсали щороку. 

Деякі універсали лише трохи більші, ніж їхні седанові бази, але мають вантажну площу пікапа (особливо в повнорозмірних універсалах). Незалежно від стилю підйомних дверей та вантажної зони, більшість сучасних універсалів мають відкидні задні сидіння, завдяки чому транспортний засіб може орієнтуватися або на пасажирів, або на багаж за потреби. 

У механічному плані більшість універсалів базуються на седановій колісній базі і мають аналогічні варіанти трансмісії, двигуна та оснащення. Зрештою, універсали не для всіх, але вони залишаються популярним вибором для сімей, які хочуть більше місця, ніж седани, але не такі дорогі, як позашляховики.

Хетчбек

Традиційно термін "хетчбек" мав на увазі компактний або субкомпактний седан з квадратним дахом і задніми відкидними дверцятами люка, що забезпечує доступ до вантажної зони автомобіля замість звичайного багажника. Volkswagen Golf та Kia Rio - два типові хетчбеки.

За винятком задніх дверей, хетчбеки виготовляються з чотирма дверима. Але дводверні хетчбеки також доступні на ринку.

Більшість хетчбеків використовують передньопривідну трансмісію для руху автомобіля, тоді як біль дорожчі хетчбеки можуть бути як задньо-, так і передньопривідні.

Позашляховик (SUV)

Позашляховики пропонують більше місця в салоні, мають більший кліренс, а повний привід використовується стандартно. Більші позашляховиків мають три ряди сидінь.

Розміри починаються з малогабаритних (Hyundai Kona, Nissan Kicks), середнього розміру і йдуть аж до повнорозмірних (Ford Expedition, Chevrolet Tahoe). Розкішні бренди пропонують безліч моделей позашляховиків.

Побудовані на легкій вантажній трансмісії, ці транспортні засоби поєднують міцні позашляхові характеристики з комфортом, простором та чудовою керованістю на різних місцевостях. Вони також стали більш розкішними, завдяки багатьом останнім моделям із зручностями, призначеними для довгих позашляхових подорожей. Для багатьох сімей позашляховики стали ідеальною заміною універсалам та мінівенам . Позашляховики можна легко знайти на ринку вживаних автомобілів, що робить їх доступними. 

Позашляховики середнього розміру, як правило, мають кращу керованість та економлять паливо, і вони принципово схожі на кросовери. Однак мають кращі буксирні та позашляхові можливості. Повнорозмірні позашляховики більше нагадують пікапи з величезною кабіною. Ці транспортні засоби, як правило, вміщують до дев'яти пасажирів, і мають достатню потужність буксирувати значний вантаж. 

Мінівен

Мінівени - це найпопулярніші авто у світі сімейних автомобілів, які найкраще підходять для перевезення пасажирів та вантажу.  Більшість мінівенів мають регульовані сидіння у другому та третьому рядах, які часто можна зняти або навіть скласти в підлогу, щоб створити величезний вантажний відсік. Honda Odyssey та Chrysler Pacifica - чудові приклади сімейства.

Головне, що відрізняє мінівенів від пікапів, - це внутрішній доступ до вантажного відсіку та повністю закритий кузов. Це робить їх більш безпечними та захищеними від стихій, роблячи їх кращими для потреб багатьох покупців. 

Більшість мінівенів побудовані в одному з чотирьох стилів. Найпопулярнішим стилем для багатьох сімей є пасажирський, який зазвичай має три - чотири ряди сидінь та невелику задню вантажну зону. Наразі вони залишаються найефективнішим способом перевезення 9-15 осіб або значної кількості вантажу.

Пікап

Пікап має пасажирську кабіну та відкритий вантажний відсік ззаду. Практично всі пікапи мають повний привід, широкий спектр функцій та здатні буксирувати значні вантажі. Більшість пікапів пропонують внутрішній комфорт, функції допомоги водієві та оновлені технології. 

Пропонуються два основні типи пікапів. Перша версія - це машина, орієнтована на вантаж, яка має невелику пасажирську кабіну та великий вантажний відсік для вантажу. У них рідко буває місце більш ніж для  трьох людей, але вони пропонують достатньо місця для інструментів, садових матеріалів чи іншого вантажу. 

Друга версія - це пасажирський пікап, яка має менший вантажний кузов і більшу дворядну пасажирську кабіну. Це більше сімейний або робочий автомобіль, і, як правило, він має більше функцій та комфорту, ніж версія, орієнтована на вантаж. 

Цікаво, що більшість людей не купують пікапи для роботи - натомість їх часто обирають як спосіб життя та використовують, як і пасажирські машини. Враховуючи майже 1 з 5 проданих машин – це пікап, їх легко знайти на ринку вживаних машин.

А якщо Ви хочете придбати авто вже зараз, залиште заявку на сайті, і наші менеджери підберуть для Вас ідеальні варіанти абсолютно безкоштовно!

І памятайте, ми здійснимо Вашу мрію, Вашу американську мрію!



Створено : 21.05.2021 12:12
Переглядів : 3637

Огляд авто зі США Dodge Durango 2021

Dodge Durango 2021 року – потужний трирядний позашляховик. Він пропонує мускулистий зовнішній вигляд, комфортний інтер'єр, просту у використанні інформаційно-розважальну систему та потужні опції двигуна.
 

Читати далі

ТОП авто з США під ГБО

У статті ми обрали кращі авто з США, які найбільш підходять для установки газобалонного обладнання.  З ГБО автолюбителі можуть не тільки їздити на відмінних авто, але ще й істотно економити.

Читати далі

Авто, які зняті з виробництва у 2020 році

Кожна модель авто оригінальна, зі своїми особливими деталями, які запам’ятовуються покупцеві. Однак в процесі розвитку світового ринку автомобілів на зміну улюблених авто приходять нові покоління та комбінації.

Читати далі